2020 року в Україні з великою часткою ймовірності так і не буде вирішена проблема "євроблях".

Читайте також: На Волині суд скасував штраф у розмірі 170 тисяч за "прострочену євробляху"

Про це повідомляє видання "Апостроф" з посиланням на власні джерела.

Судячи з інформації, у Верховній Раді вкрай несхвально ставляться до будь-яких ініціатив, спрямованих на зниження доходів до бюджету. Швидше за все, на думку неназваним джерел, 2020 року продовжиться практика відтермінування скажених штрафів за "євробляхи".

При цьому минулого місяця прем'єр-міністр Олексій Гончарук пообіцяв, що від початку 2020 року поліція не буде штрафувати водіїв за їзду на автомобілі без реєстрації. Таку неформальну поблажку начебто зробили, щоб парламент зміг все-таки проголосувати за закони №2342 і 2345, які пропонують нову формулу розмитнення автомобілів. За словами Гончарука, у Раді повинні повернутися до роботи над питанням "євроблях" від першого дня роботи у новому році, 14 січня.

Видання повідомляє, що зазначені документи також припускають чергове відтермінування штрафів на 180 днів.

Читайте також: Відтермінування шалених штрафів за "євробляхи": закон діятиме всього одну добу

Разом з тим, за словами депутата від "Слуги народу" Олександра Ковальчука, згадані законопроєкти сприяють заморожуванню ситуації: "не стягувати мита і штрафів не накладати". Він каже, що такий план буде "негативно сприйматися урядом".

Крім того, видання повідомляє, що навіть якщо згадані закони все-таки ухвалять, то вони не принесуть істотного зниження податків на розмитнення авто. При цьому за старі "євробляхи" незабаром, на думку джерел, українці заощадять на перереєстрації машини.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook