Ситуації з закриттям кордонів, відмінами рейсів і т.д відбуваються чи не кожної хвилини, слідкувати за усіма – дуже складно, ЗМІ та інші телеграм канали щогодини випускають по декілька нових неоднозначних та суперечливих новин.

Читайте такокж: Українці на карантині в Єгипті: в якій ситуації насправді опинилася сім'я з Волині

В першу чергу, закликаємо ігнорувати статті з провокаційними заголовками, "хайполовів", "син маминої подруги десь почув" і т.д, йдеться у Telegram-каналі 193 країни/бюджетні подорожі.

В другу чергу:

Якщо ви закордоном, і не встигаєте повернутись до lockdown'у:

1. Реєструйтесь в електронній системі МЗС України ДРУГ. Це допоможе організувати повернення українських громадян, скласти списки та контактувати з вами. Паралельно контактуйте з консульством України в країні вашого перебування.

Якщо ви закордоном, не плануєте повертатись в Україну найближчим часом, проте у вас є заплановані перельоти і ви боїтесь, що країна прильоту закриється до прильоту літака з вами і т.д.

Читайте також: Тисячі українців застрягли за кордоном: літаки не забирають туристів, квитки неймовірно здорожчали

2. На сайті IATA уся інформація щодо закриття кордонів і т.д, якою керуються авіакомпанії.

Якщо ж у вас був запланований переліт у періодlockdown'у – очікуйте повернення коштів за скасований рейс, процес не найшвидший, але "завалювати" питаннями/скаргами техпідтримки немає змісту – в них і без вас непосильний об'єм роботи, до прикладу заяви Wizzair та Ryanair.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook