Не лише журналісти, а й депутати обласної ради не можуть отримати від директора санаторію матері та дитини "Пролісок" фінансові звіти про діяльність комунального підприємства. У статуті санаторію зазначено, що вимагати фінансові документи має право лише спеціально створена ревізійна комісія облради. Комісію рада створила, її члени разом з аудиторами та юристами вже тричі навідувались до санаторію з перевіркою – та все марно.

Читайте також: Волинський санаторій "Пролісок" перевірить спеціальна комісія

Коли вперше ревізійна комісія навідалась до санаторію матері та дитини "Пролісок" з перевіркою, там був карантин, вдруге – на робочому місці не було директора, а лише бухгалтер, коли приїхали втретє, Валентина Касарда була на місці, але як тільки побачила журналістів, то накивала п'ятами, сказавши що вона на лікарняному, йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Члени комісії розводять руками та не знають, що робити, попри те, що діють згідно закону, ніяк не можуть отримати фінансово-господарський звіт від директора санаторію. 

За всі роки роботи "Проліску" ревізійна комісія жодного разу не створювалась, тож відповідно фінансові перевірки не проводились. Тож чим живе, які доходи має та скільки віддає до обласного бюджету здравниця – точно невідомо. 

На інформаційний запит ТРК "Аверс" з приводу доходів підприємства впродовж кількох років санаторій надав беззмістовну відповідь – доходи кожного року різняться. 

Читайте також: Як директор волинського "Проліску" дозволила організувати бізнес на комунальному майні санаторію

Додамо, що ревізійну комісію депутати створили 26 вересня. Вона має вперше перевірити фінансову звітність "Проліску" та передати висновки обласній раді, адже звітувати перед облрадою Валентина Касарда не збиралась, хоча підприємство є комунальним. 

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter