Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Костянтин Усов подає до суду на депутата від "Батьківщини" Андрія Кожем'якіна, який звинуватив його у замовленні побиття депутата райради у Кривому Розі Вадима Мірзояна.

Читайте також: Ведучий "NewsOne" заперечив російську агресію проти України

Як передає УНІАН, про це Усов заявив з трибуни парламенту.

"На першому засіданні у 2019 році Погоджувальної ради у Верховній Раді України представник фракції "Батьківщина", "детектив" Кожем'якін виконав традиційний цирковий номер під назвою "наших активістів б'ють, нашу партію знищують" і осипав мене, як народного депутата України від Кривого Рогу, безпідставними звинуваченнями в організації неправомірних дій", – сказав він.

При цьому, під час його виступу до трибуни підійшли кілька депутатів від "Батьківщини", зокрема, Олександра Кужель, яка намагалася завадити виступу Усова, опускаючи мікрофон.

"Я подаю на Кожем'якіна позов до суду про захист честі, гідності та ділової репутації... Я вважаю, що як офіцер, Кожем'якін має до кінця поточного тижня спрямувати клопотання до органів Національної поліції в Кривому Розі і попрохати, щоб він був допитаний як свідок у слідчого судді. Там він буде мати можливість повторити всі свої байки про мене. Тільки тепер як свідок – під присягою, будучи попередженим про кримінальну відповідальність за завідомо недостовірні повідомлення про злочин", – сказав Усов.

Коли до трибуни підійшла нардеп від "Батьківщини" Олександра Кужель, вона сказала: "На злодієві й шапка горить!.. Що ти собі дозволяєш? Ти, сопляку!.. Замовив!". Її слова передає "Гордон".

Читайте також: Бійка нардепів: скандальний Барна накинувся на опонента в прямому ефірі (відео)

"Горить щось у вас", – відповів Усов.

Напередодні на Погоджувальній раді лідерів фракцій та комітетів парламенту Кожем'якін, говорячи про побиття Мірзояна, зазначив, що "Батьківщина" вимагає, аби правоохоронні органи у найкоротші терміни встановили та притягнули до відповідальності виконавців, організаторів та замовників цього нападу.

"За наявною інформацією, яка сьогодні є і в сім'ї постраждалого, замовником цього тяжкого злочину є народний депутат України від фракції "БПП" Костянтин Усов. Виконавці – помічник народного депутата Сергій Дронов.

Безпосередні погрози здійснював заступник голови Центрально–Міської районної ради в Кривому Рогу Андрій Кириленко", – заявив Кожем'якін.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter