Безпека пасажирів у рейсових маршрутках − хто про неї турбується, чого варто остерігатись і на що про обладнання транспортних засобів каже закон України?

Читайте також: На Волині перевізники відмовляються обслуговувати людей через жахливий стан доріг

Про це йдеться у відео-сюжеті ТРК Аверс.

Це – Луцька автостанція №1, де щодня сотні людей купують квитки на автобуси та маршрутки, на яких долають десятки та навіть сотні кілометрів. Проте, як виявилось, мало хто із пасажирів задумується про власну безпеку під час поїздки.

"Чесно кажучи, я їжджу постійно і над цим питанням навіть і не замислювалась ніколи. Їздимо постійно з дитиною, слава Богу, ніяких ексцесів не було, тому якби спокійні. Ну я надіюсь, що там молоток хоча б якийсь є, щось має бути передбачене, тому що якщо її пустили в експлуатацію, то там хоча б молотки є, я так собі сподіваюся. Цікаве питання, можна поцікавитися у водія, я в же буду над цим питанням думати", − розповідають пасажири.

Але поставити це питання водію рейсу "Луцьк-Володимирець" у журналістів не вийшло.

Так в нас працюють водії: коли журналісти заходять в автобус – вони рушають із відкритими дверима, попри всі правила та норми безпеки.

Ймовірно, цьому водію було що приховувати. Зазначимо, наявність аварійних виходів обов’язкова – так передбачено наказом Міністерства транспорту, це може бути люк, запасні двері, вікна із позначкою аварійний вихід та молотком. 

Нещодавно у Луцьку горіла маршрутка, яка виявилась переобладнаним мікроавтобусом з одним входом, що є грубим порушенням та суперечить техніці безпеки. Адже у разі загоряння передньої частини автобуса людям немає як вибратися. Відтак, якщо маршрутка для перевезення пасажирів – це колишній вантажний транспортний засіб, то аварійного виходу може просто не бути.

Зазвичай в таких автомобілях просто прорізають вікна та встановлюють сидіння, а про безпеку пасажирів турбуються в останню чергу. Зауважимо, що на переобладнаних автомобілях перевізники не мають права здійснювати пасажирських перевезень.

"До конкурсу не допускаються перевізники, які використовують на маршрути переобладнаний транспортний засіб. Стосовно рейсів, перевізник для участі в конкурсі заявляє одні транспортні засоби, а по факту використовує інші транспортні засоби.", − розповів Іван Тришкалюк, начальник Управління державного контролю на наземному транспорті Державної служби України з безпеки на транспорті.

Проте багато водіїв законом про автомобільний транспорт нехтують.

Але перевірити чи переобладнана маршрутка з вантажного транспорту − дуже складно. В Укртрансбезпеці повідомляють, що це можна зробити за допомогою запиту до представника заводу виробника на VIN-код – номер кузова маршрутки.

Тож достеменно ніхто не знає скільки таких автівок їздить на рейсах і чи в безпеці пасажири, які користуються послугами такого транспорту. Навіть і самі водії. Чоловіки кажуть, головне не забувати, що життя – річ непередбачувана і ніколи не знаєш на якому місці ти опинишся в майбутньому.

Читайте також: У волинському місті зіткнулися дві маршрутки (фото)

Більш детальніше у відео-сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter