У місті Ковель перехожим роздавали солодощі та агітаційні листівки на користь кандидата у депутати Ковельської міської ради від партії "Слуга народу" Романа Шворака. Інцидент трапився 8 жовтня, – повідомляє ОПОРА.

Читайте також: Підприємство кандидата у мери Луцька не сплачує комуналку

Спостерігач ОПОРИ зафіксував інцидент на вулиці Шевченка та звернувся до поліції. Агітатор повідомив партію про можливий факт порушення, але продовжив розповсюджувати цукерки та друковані матеріали.

Як пояснив ОПОРІ Роман Шворак, вперше бере участь у виборах. Каже: не знав, що роздача продуктів може розцінюватися як підкуп виборців та заборонена Виборчим кодексом.

"Чув, по тому, що можна давати – ручки чи ще щось, що там є обмеження по роздачі чи то 57, чи то 63 гривні. Ці цукерки на паличці – власного виробництва, я думав, що людям буде приємно, що ми у Ковелі цю цукерку виробляємо. Ми її не купували ніде, це власне виробництво, у мене є карамельний цех", – зазначив він.

Кандидат надрукував листівки на власному принтері та зібрав солодощі. "Я думав, що людям буде приємно. Не знаю, що ще додати – просто вибачаюся за цю ситуацію", – зауважив Роман Шворак.

Читайте також: "Єрмак – агент ГРУ" і нові зальоти Колі Оболонського: Лерос оприлюднив другий випуск розмов Тищенка та Комарницького (відео)

Начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУ Національної поліції у Волинській області Віталій Ковальчук підкреслив, що подію зафіксували, а осіб, котрі роздавали брошури із цукерками опитали. Нині вирішується питання про внесення відомостей в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Остаточне рішення – за прокуратурою.

"Думав людям буде приємно": у місті на Волині за кандидата агітували солодощами
Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook