На території школи І-ІІ ст. села Рудка-Козинська Рожищенського району відкрили спортивний майданчик. Цей проект в населеному пункті реалізували за співфінансування Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" та громади. На урочисту презентацію результатів співпраці прибув радник голови Волинської обласної ради, очільник Волинського УКРОПу Вячеслав Рубльов.

Читайте також: На Волині відкрили новий спорткомплекс (відео)

Школа побудована ще в 1963 році. Щоправда, раніше тут планували зробити клуб. Навчальний заклад відвідує 113 учнів із Рудки-Козинської та сусіднього села Козин. Щоправда, діти навчаються у двох корпусах – в одному вчаться початкові класи, а в іншому корпусі – середні. Окремо також і їдальня. Нема у школі і спортзалу. Та вчителі сподіваються, що його таки побудують.

Читайте також: "Реформа Супрун" на Камінь-Каширщині: люди без лікарів та ФАПу

"Вже є проектна документація на спортзал. Щоправда це сума в 9 мільйонів гривень, яка не підйомна для бюджету села, та й району, – констатує директор освітнього закладу Лариса Остапчук. – В нас діти дуже люблять спорт і активно ним займаються. В наших школярів призові місця і з шахів, і зі стрибків, і з футболу, і з тенісу, і з легкої атлетики, зокрема з бігу, тож цей спортивний майданчик завжди відвідуватимуть не тільки школярі, а й старші".

Сільський голова додає: поки добудова спортзалу в перспективі, на спортивному майданчику буде людяно.

"В мене душа радіє, коли проходжу повз і на території майданчику постійно багато дітей – хтось пробує підтягуватися, хтось пробує займатися на тренажерах. Ми про цей спортивний майданчик мріяли дуже давно і спільними зусиллями нарешті його отримали. Ми щиро вдячні за цю співпрацю Фонду "Тільки разом", – радіє голова сільради.

"Там де люди ініціативні – там і хочеться допомагати. Заняття спортом допомагають не тільки підтримувати себе в хорошій фізичній формі, а й виховують силу волі. Вірю що з людьми, які зацікавлені в тому, аби їхній населений пункт розвивався, ми спільно будуватимемо Україну. Засновник Фонду "Тільки разом" Ігор Палиця завжди підтримує розвиток спорту, зацікавлений в тому, аби наше підростаюче покоління було здоровим і докладає всі зусилля для цього", – підкреслює Вячеслав Рубльов.

Також укропівець передав м’ячі для школи.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter