У Тернопільській області 14-річна школярка покінчила з собою після прочитання відомого серед молоді роману.

Читайте також: Помер на руках матері: 10-річний хлопчик повісився через подарунок старшому брату

Про це повідомляють "Факти".

Учениця 9 класу з села Надрічне Тернопільської області повісилася у сараї біля будинку, в якому жила разом з 85-річною бабусею. Однокласниці дівчинки впевнені, що вона була підписана на "групу смерті" у соцмережі, проте в поліції спростовують.

"Ми переглянули всю історію відвідувань в інтернеті школярки. Дівчинка не була учасницею груп на кшталт "Синього кита". Тим не менш, нам відомо, що на початку літа дев'ятикласниця прочитала культовий роман Стейс Крамер "50 днів до мого самогубства", – розповіли в поліції.

У світі відомо кілька випадків, коли підлітки зводили рахунки з життям після його прочитання.

За словами місцевих жителів, дівчинка була дуже активною в школі, займалася музикою, танцювала, виступала на всіх шкільних заходах. Однак незадовго до самогубства у своєму щоденнику вона написала: "Мене ніхто не чує". Батьки дівчинки розлучилися. Тато повернувся з АТО і поїхав на заробітки до Польщі, куди незабаром поїхала і її мама.

Читайте також: Молодий хлопець повісився у свій день народження через борги (відео)

Роман "50 днів до мого самогубства" вважається культовим серед підлітків. Сюжет роману крутиться навколо шістнадцятирічної дівчини, яка хоче покінчити життя самогубством через розлучення батьків і невдач в житті. Вона ставить собі за мету: прожити 50 днів, після чого вирішити, жити їй чи померти. З кожним днем її проблеми стають все більш серйозними, що ще більше підштовхує головну героїню до самогубства.

Роман Стейс Крамер популярний у всьому світі. За повідомленнями ЗМІ, деякі підлітки після прочитання роману насправді вчинили самогубство. Але статистики немає.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook