Україна житиме в карантинних обмеженнях до тих пір, поки не знайдеться протокол лікування, ліки, вакцина.

Читайте також: У селі на Волині, де спалах коронавірусу, встановили блокпости

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише Gazeta.ua.

"Поки що ми бачимо, що і червень, і липень ми проживемо в карантинних обмеженнях. В більших, в менших, але ми від них не відмовимося. Більше того, ми будемо жити в карантинних обмеженнях до тих пір, поки не знайдемо протокол лікування, ліки, вакцину або щось, що зможе нам допомогти управляти летальністю", – сказав прем’єр.

"Якщо летальність цієї хвороби (коронавірусна інфекція. – Gazeta.ua) сьогодні в Україні між 2,5−2,9%, то класичний грип – це до 1%, близько 0,8% людей помирає. Тут майже втричі більше. Причому ж є країни, де ця летальність перевищує 10%. Це кожна десята людина – це насправді страшно, це катастрофа", – зауважив Шмигаль.

За його словами, основний принцип – "знищити летальність від хвороби".

"Якщо від хвороби вмирає нуль людей, можна хворіти, це не страшно. Перехворіли, нежить, температура – вилікувались, країна живе, працює без обмежень. Звичайно, епідемія – неприємно, але не смертельно, як кажуть. Ось це мета. Тобто ми маємо довести країну з найменшими втратами до моменту знаходження ліків", – сказав прем’єр.

Лише тоді, на його думку, можна повністю зняти карантин "і жити звичайним життям, розвиватись і думати про майбутнє".

Читайте також: У луцькому дитсадку прокоментували випадок коронавірусу у працівниці

"До цього часу ми живемо в режимі збереження кожного людського життя. І тут вже тоді починаються морально-етичні проблеми, які рівняються з проблемами економічними, і необхідно постійно шукати якийсь баланс, щоб не вгробити економіку. І водночас – врятувати якомога більше людських життів, незалежно якого віку, статі, в якому стані знаходиться людина, – але це найвища цінність, безумовно", – резюмував Шмигаль.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook