Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вибачився перед прем'єр-міністром Казахстану Аскаром Маміним за інцидент з підробленим тестом на covid-19, який напередодні зустрічі з казахською делегацією надав міністр інфраструктури Владислав Криклій. Про це стало відомо від джерел в українському уряді, передає  112.ua.

Читайте також:Зарплати в Кабміні: скільки Шмигаль і міністри заробили у жовтні

Раніше повідомлялося, що зустріч з прем'єр-міністром Казахстану Аскаром Маміним 12 листопада відбулася без участі міністра інфраструктури Владислава Криклія і посла України в Казахстані Петра Врублевського. Їх не пустили на зустріч через виявлені підробки ПЛР-тестів, які були обов'язковою умовою для участі в заході.

Згідно з протоколом, особи, які контактують з прем'єром Казахстану, повинні надати негативні результати тесту на коронавірус.

"За даними джерела в Комітеті національної безпеки Казахстану, те, що довідки фальшиві, з'ясувала служба безпеки прем'єр-міністра Маміна", – повідомило видання.

Читайте також: "Соски ах*ренні просто": як насправді отримують посади заступників в уряді Гончарука (аудіо)

Скандал з фальшивкою, яка виставила Україну в невигідному світлі, дає Криклію серйозні підстави задуматися про відставку.

Нагадаємо, Владислав Криклій – багаторазовий фігурант корупційних скандалів. Проти нього навіть були заведені кримінальні справи з приводу зловживання службовим становищем в корисливих цілях.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook