21 липня Максим Кривоша (Плохой), який захопив заручників у Луцьку, вийшов з автобуса і здався. Після затримання спецназ використав світлошумові гранати і БТР, а все для того, аби "придушити волю" терориста.

Читайте також: "Ходив з автоматом в руках та ножем в портфелі": одна із заручниць луцького терориста розповіла, що відбувалось у захопленому автобусі

Про це сказав заступник голови МВС Антон Геращенко в коментарі "1+1". За його словами, методика проведення спецоперацій має свої особливості.

"Зокрема, не було відомо, не зібрався чи ця людина підірвати гранату, або ж зробити які-небудь інші дії, тому що під одягом у нього могло бути інша зброя, яка не помітна диванним експертам на відстані", – пояснив він.

Через це, за словами Геращенка, вони вирішили "подавити волю злочинця" через постріли та шумові ефекти, аби він точно не зробив нічого поганого.

Читайте також: Терорист вийшов з автобуса та чекав спецпризначенців: показали, як здався Максим Плохой

Захоплення заручників у Луцьку: коротко про головне

  • Терорист пригрозив підірвати себе і усіх пасажирів. Він зазначив, що у нього є гранати й інша зброя.

  • Чоловік називає себе Максимом Плохим, але його справжнє його ім'я Кривош Максим Степанович.

  • У соцмережах він висунув свої вимоги: усі чиновники України, релігійні і політичні діячі мають оприлюднити текст і відеозвернення зі змістом "Я – терорист в законі".

  • За фактом вищезазначених подій поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про захоплення заручників. Згодом СБУ відкрила справу за статтею про теракт.

  • Увечері 21 липня після понад 12 годин перемовин, зокрема з президентом Зеленським, терорист сам здався та відпустив усіх заручників. На щастя, жертв та постраждалих немає.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook