Міністр оборони Андрій Таран заявив, що експериментальні моделі взуття для жінок-військовослужбовиць будуть на шнурівці і на нижчих підборах.

Читайте також: Міноборони звинуватили в сексизмі через підготовку до параду на підборах

Про це Таран повідомив на засіданні Кабміну 6 липня, передає УП.

«Ми розробили протягом минулого тижня вже новий зразок туфель. По-перше, вони вже мають шнурки, і це дозволяє їм не звалюватися з ноги під час ходьби, плюс наявність шнурівки дозволяє враховувати різну повноту стопи у людей. І по-друге, ми зробили набагато менший підбір», – розповів міністр.

Також він висловив сподівання, що протягом найближчого часу зможуть виготовити експериментальне взуття у необхідній кількості для комплектування жінок-військовослужбовиць, які братимуть участь у параді до Дня Незалежності, і це «питання буде закрите».

За словами Тарана, якщо буде позитивний досвід використання цього нового взуття, то його надалі надаватимуть усім жінкам-військовим.

1 липня ресурс «Армія Inform» повідомив, що 24 серпня на військовому параді до Дня Незалежності разом із іншими підрозділами Хрещатиком крокуватиме жіноча «коробка» військовослужбовиць ЗСУ.

Цього разу вся жіноча «коробка» буде представлена курсантками Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, натомість минулого разу, у 2018 році, – це була змішана «коробка» дівчат із Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут і курсанток «Шевченка».

На минулому параді дівчата були в повсякденній формі одягу і зі зброєю, а цього року – крокуватимуть у парадній формі, без зброї, у туфлях на підборах. Зазначалося, що курсантки вже місяць тренуються до параду і зізнаються, що у туфлях на підборах «трішечки важче, ніж у берцях».

Група народних депутаток обурилася таким підходом і вимагала від міністра оборони Андрія Тарана пояснень і вибачень за плани показати жінок-військовослужбовиць на параді до 30-річчя незалежності України на підборах.

Після цього Таран доручив купити експериментальні моделі взуття для жінок-військовослужбовиць спеціально для ювілейного параду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook