Марія Христецька стала новим директором Шацького національного природного парку. Раніше вона була головним спеціалістом відділу лісового господарства обласного управління лісового та мисливського господарства. Також свого часу претендувала на посаду директора державного підприємства "Рожищеагроліс".

Читайте також: На Волині склали більше 700 протоколів за незаконну вирубку

Восени Марія Христецька "вляпалась" у скандал. Службовець не внесла до декларації автомобілі, якими користувалась, зазначивши, що вони їй не належать. Хоча, за законом, вона була зобов'язана вказати автомобілі, як майно, яким вона користується, але не їй не належить.

Відзначимо, що Марія Христецька є креатурою голови Волинького обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка, який був причетний до завдання значних збитків на понад 500 млн грн на посаді очільника Цуманського лісгоспу. Олександра Кватирка звинувачували у виплаті грошей держпідприємством без підтверджуючих документів, оплаті ненаданих послуг, платі за будівництво, якого не було.

Читайте також: Будівництво лісових доріг на Волині: поліція шукає, де зникли сотні тисяч доларів

Активісти і лісники неодноразово вимагали у Держлісгоспа, Кабміна і облради Волині звільнити Олександра Кватирка і призначити нового керівника.

Зважаючи на репутацію Олександра Кватирка, його тандем з Марією Христецькою може завдати великої шкоди Шацькому НПП. Ліси національного парку можуть бути роздерибанені, розпродані з особистою вигодою "потрібним" особам, які мають бізнес-інтереси на Волині.

Як стало з власних джерел, на території Цуманського лісництва давно працює ПП "Вітмарк" Володимира Пащенка, яке постійно звинувачували в ухиленні від сплати податків. Місцеві пов'язують з цим прибутковим бізнесом також одіозного Богдана Колісника і теперішнього заступника Державної агенції лісових ресурсів Володимира Бондаря.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook