Голова Луцької районної державної адміністрації Тарас Яковлев розповів про адміністративно-територіальну реформу та своє перебування на посаді після того, як в Україні змінився президент. Окрім того він сказав, що вже готовий йти у відставку. Про це він розказав 23 травня в прямому ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE", інформує Конкурент.

Читайте також: 20% квартири, авто, долари: скромні статки скандального голови Луцької РДА

"Я сподіваюся і вірю, що попри те, що у нас змінився лідер, президент, ця реформа буде доведена до кінця... Точка неповернення вже пройдена. На сьогодні необхідно просто реформувати адміністрації – районні і облдержадміністрацію", – зауважив Тарас Яковлев.

Також додав, що нині є концепція, яка розглядається експертами, її вже показують депутатам у Верховні Раді, відповідно до якої на території України буде 101 префектура. На Волині таких префектур має бути попередньо чотири.

Читайте також: Голова Луцької РДА Яковлєв опинився на лаві підсудних (відео)

Зі слів голови Луцької РДА луцька префектура має виконувати функції ОДА.

"Основні функції цих префектур – це здійснення контролю за дотриманням чинного конституційного законодавства органами місцевого самоврядування. Я хотів би, щоб це наступило найшвидше. Навіть я, голова адміністрації, хочу це все віддати. Хай би вже керували органи місцевого самоврядування. Але це буде мінімум через півтора року, не раніше", – зауважив Яковлев.

І додав, що за його прогнозами склад голів адміністрацій (обласної і районної) зміниться мінімум на 95%.

"Я би й сьогодні вже пішов у відставку, якби дійсно така можливість була. Якби не позачергові вибори, то шансів у мене звільнитися було би набагато більше, щоб зайшла вертикаль нинішнього президента. А так, певно, доведеться мені ще працювати до того, коли буде сформований новий уряд", – відповів Тарас Яковлев.

Нагадаємо, що свого часу з подачі тодішнього директора відділу управління міської комунальної власності Тараса Яковлева у Луцьку за безцінь розпродали півміста комунального майна. За відкати він допомагав "вирішити" питання з нерухомістю у місті.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook