Останній тиждень жовтня – гаряча виборча пора і справа не лише в місцевих виборах. Насправді, запекла боротьба ведеться за посаду ректора Луцького національного технічного університету.

Читайте також: Горе-ректор ЛНТУ Савчук похвалився наявністю чоловічого статевого органу і назвав це "перевагою"

22 жовтня у Луцькому національно-технічному університеті відбудуться вибори ректора. Каденція чинного ректора Петра Савчука уже добігає кінця, проте він знову в числі шести кандидатів на цю посаду.

Для викладачів університету важливим є подальший розвиток вишу. Адже розвиток, умови праці та навчання в ЛНТУ потребують змін. Не на камеру викладачі вишу кажуть, що бажання йти, на колись улюблену роботу, наразі немає. Зараз гостро стоїть питання про забезпечення сучасної науково-технічної бази для розвитку вишу, адже йти в ногу з часом технічному університету вкрай важливо.

Програму розвитку першою представила Ірина Вахович, яка поставила за мету створити в університеті потужний висококонкурентний вільний та комфортний науково-освітній простір як для студентів, так і для викладачів і не на словах співпрацювати з бізнесом та владою і представляти ЛНТУ на міжнародному рівні.

Для того, щоб підняти університет на новий рівень, Ірина Вахович навіть на посаді голови Волинської обласної ради прикладає чималі зусилля, адже багато років присвятила роботі в ЛНТУ і доля вишу їй небайдужа.

Чинний ректор університету Петро Савчук більше 20 хвилин розповідав про здобутки вишу і так і не представив своєї програми розвитку. Окрім того, він додав, що в разі своєї поразки на виборах залишить ЛНТУ назавжди.

Читайте також: "Майбутнє НЕ розпочалося 2015 року": звернення працівників ЛНТУ щодо діяльності скандального ректора Савчука

Колектив університету відстуність програми розвитку Петра Савчука сприйняли як небажання змінювати виш на краще.

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook