Схема шахрайства "Ваш син у поліції" − не нова, проте волиняни все ще потерпають від таких дій зловмисників, позбуваючись значних сум грошей. І часто жертвами шахраїв стають саме люди похилого віку.

Читайте також: У декларації прокурора Волинської області виявили кримінальні порушення

Так, днями 77-річна мешканка Луцька віддала 10 тисяч гривень та 600 доларів США незнайомцю, бажаючи залагодити ситуацію з ДТП, винуватцем якої нібито став її син, повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Жінці подзвонили "із поліції" та повідомили прикру новину. І тут же заспокоїли, що і з потерпілими, і з правоохоронцями усе можна владнати за гроші.

Не потелефонувавши до сина, аби з'ясувати ситуацію, жінка погодилася віддати усю наявну в хаті готівку незнайомцю, який охоче по неї під'їхав.

Прокуратура Волинської області знову звертається до громадян із проханням повідомляти правоохоронні органи про отримання телефонних дзвінків нібито від працівників поліції чи прокуратури, які розповідають що близький родич абонента вчинив ДТП чи інше кримінальне правопорушення й, аби залагодити  справу з потерпілими та правоохоронцями, необхідно перевести якусь суму на вказаний шахраями картковий рахунок або віддати гроші визначеній особі, яка під'їде у конкретне місце.

У випадку отримання таких телефонних дзвінків в жодному разі не надсилайте і не передавайте кошти шахраям та обов’язково звертайтеся із заявами про факти таких дій у правоохоронні органи.

Читайте також: Журналіст викрив схему збагачення Гройсмана і Кривіцького на Волинській митниці

І ще варто пам’ятати, що погодившись таким чином "вирішувати" ситуацію, ви стаєте учасником злочину, адже за надання неправомірної вигоди передбачено кримінальну відповідальність.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter