1 вересня вже не за горами і батьків цікавляться, у скільки зараз обійдеться зібрати улюблене чадо до школи. Експерти підрахували витрати і з'ясували, що все необхідне до школи "виллється в копієчку", а саме в 2500 гривень, якщо рахувати витрати на хлопчика.

Читайте також: У МОЗ розповіли, як працюватимуть дитячі садки восени та за яких умов їх закриватимуть

Як повідомляє ТСН, вартість всього необхідного до школи для дівчинки вже обійдеться батькам у 3000 гривень

"Більше половини цієї суми піде на одяг школяра. Вартість покупок на дівчаток вище − майже 3 тисячі. Новий портфель можна придбати за 400 гривень. Набір канцтоварів обійдеться у майже 350 гривень", − йдеться в повідомленні.

Фахівці дають важливу раду, що якщо купувати підтримані речі, то цю вартість можна зменшити на 40%, ну а якщо купувати все нове, то доведеться розщедритися.

Відзначимо, що в новому навчальному році школи в Україні відкриються у всіх зонах, крім "червоної". Якщо у регіоні висока захворюваність коронавірусом, то робота освітніх установ там буде заборонена.

Читайте також: Батьки, які бояться коронавірусу, можуть не пускати своїх дітей до школи

Як повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, це стосується як приватних установ, так і державних. Також міністр додав, що той чи інший рівень небезпеки встановлюється на 14 днів. Тобто через 14 днів, виходячи з показників, буде прийматися рішення про зменшення рівня небезпеки до "помаранчевої", "жовтої" або навіть "зеленої" зони. Після чого буде відновлено роботу шкіл та дитячих садків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook