Всесвітня організація охорони здоров’я надала для України тест-системи для виявлення коронавірусу Covid-19. Тестів вистачить для перевірки тисячі осіб – деякі з них вже використали.

Читайте також: Смертельний коронавірус зафіксували ще у трьох країнах, в Ірані потроїлась кількість загиблих

Про це заявив на брифінгу в.о. генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ України Ігор Кузін.

Українські медики можуть перевірити тисячу пацієнтів на наявність коронавірусу. Сьогодні, 24 лютого ВООЗ передала Україні 30 нових тест-систем.

"Сьогодні Україна отримала додаткові тест-систем від Всесвітньої організації охорони здоров'я. Це певна гуманітарна допомога, яку надає ВООЗ різним країнам. Наразі до України доставлено майже 900 комплектів – тобто для 900 осіб ми маємо змогу провести дослідження у випадку необхідності", зазначив ігор кузін.

Читайте також: Дякуємо за "гостинність": протестувальники закидали камінням автобус, що віз евакуйованих з Китаю (фото, відео)

З початку Україна закупила тест-систему на 100 випробувань, плюс ще додаткові у вигляді гуманітарної допомоги – на 900 досліджень. Тобто всього ми 1000, але з них є використані, відтак вже менше.

"Вони усі перебувають в Києві, від ВООЗ ми їх отримали сьогодні вранці. Зараз опрацьовується питання щодо розподілу їх на рівень обласних лабораторних центрів МОЗ для того щоб мали змогу проводити дослідження на рівні областей”, – додав очільник Центру громадського здоров'я. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook