Відомому українському шоумену та волонтеру Сергію Притулі передали на потреби армії 60 тисяч доларів. Про це Притула написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Дітки-сироти з Волині отримають подарунки до свят від українців Угорщини

Сергій Притула описав усю історію свого знайомства з жінкою, яка пожертвувала таку велику суму на потреби військових.

"З пані Наталею ми зустрілись не одразу. Спочатку була довге листування. Традиційно, посеред ночі, я відписував людям у приватних повідомленнях на своїй сторінці у ФБ. Серед сотень листів, перевірених тієї ночі, був один із текстом, який достатньо часто трапляється у ваших листах.

"Пане Сергій, чи можна було б якось зустрітися, хотіла б передати вам трохи грошей на Армію". Звісно ж, подякував пані за небайдужість і запропонував скинути гроші на один з волонтерських рахунків, які одразу ж додав у переписку.

Минув тиждень. Чергова ніч, знову відписуюсь у приватних повідомленнях. Знову лист від пані Наталі, яка попросила про особисту зустріч, позаяк, сума достатньо велика і, трохи, лячно робити це через банк.

Навчений досвідом спілкування з Миколою з Коломиї (думаю, мої підписники пам’ятають цю історію кількарічної давнини), я не став легковажити таким проханням і почав шукати можливості для зустрічі.

Ми шукали дати і "вікна" зручні для обох, в наші плани втручались форс-мажори, потім в мене почалась передвиборча кампанія, на неї наклались зйомки, які мусів в обов’язковому порядку відпрацювати до виборів.

Але пані Наталя була дуже наполегливою і, зрештою, в один чудовий день приїхала на знімальний майданчик", – пише Притула.

Шоумен запросив гостю у гримерку та каву-чай.

Читайте також: Волинські волонтери збирають медикаменти та смаколики нашим захисникам на передову (що потрібно)

"Редактори почекають. Пані Наталя виявилась скромною та цікавою співрозмовницею. Про вік говорити не прийнято, але, підозрюю, трохи молодша за мою маму. Львів’янка, яка вже достатньо довго живе у столиці. Трохи розказала про себе, багато випитувала про потреби військових.

Під кінець розмови пані Наталя попросила скерувати її пожертву на якісь корисні придбання. Можливо, на потреби снайперів. Після цього вийняла з сумочки і поставила на стіл 60 000$. Ні, я не помилився ні у кількості нулів, ні у валюті. 60 000$!", – зазначає Сергій Притула.

Він каже, що це не просто найбільша пожертва, яку він, як волонтер, отримував за всі роки війни від жертводавців. Це не просто пожертва еквівалентна 30% від усіх коштів, які було зібрано ним за 11 місяців цього року. А це ще й найкраща відповідь усім тим, хто ретранслює наративи російської пропаганди про те, що українці втомились від війни!

"Переконаний, що за подібним вчинком стоїть якась історія. Але я не мав жодного морального права лізти людині в душу і докопуватись, що це за історія. Я тільки ще раз перепитав тремтячим голосом, чи пані робить цей вчинок свідомо. Бо це шалено величезні гроші, які могли б забезпечити безбідне життя на роки вперед.

Пані Наталя посміхнулась, радше очима, ніж устами, і сказала, що це її свідомий і бажаний вклад у боротьбу з ворогом, і що вона щаслива, що може в такий спосіб підсилити нашу Армію.

Ви, пані Наталю, заслуговуєте на набагато більше, аніж моя подяка чи подяка від армійців. Я думаю, що після цього допису не одна людина Вам і подякує, і згадає про Вас у щирій молитві!", – пише Притула.

Читайте також: "Працюємо на перемогу!": над окупованою Горлівкою здійнявся український прапор

Він зазначає, що збереже фото зроблене на згадку про зустріч і яке жінка заборонила виставляти у дописі.

"Вважаю, що країна має знати своїх героїв у обличчя. Але Ваша скромність заслуговує поваги! Ми мали з Вами потім довгі переписки. Я підключав до виконання Вашого замовлення купу фахівців та інструкторів. Ми відійшли від початкового плану витратити ці кошти на снайпінг і скерували їх у не менш ефективну царину. Яка дозволить зберегти багато життів українських воїнів!

Завдяки Вам нашим ворогам буде прилітати з нічного неба так, що українська земля буде дрижати і горіти у них під ногами! Десь так, як зображено на відео, яке люб’язно змонтували наші захисники, спеціально, щоб візуалізувати кінцевий результат Вашої пожертви. До Вашої допомоги я з величезним задоволенням додам із тих коштів, які є у моїй волонтерській скарбничці, ще 644 560 гривень. І таким чином ми доведемо кількість апаратів, які нестимуть "вітальні листівочки від українського народу" до 7 одиниць! А це вже рій!

І він буде для ворогів великим сюрпризом! Великим і вкрай неприємним!", – йдеться у дописі Сергій Притули.

Волонтер також просить усіх небайдужих долучитися до придбання цього місяця ще 5 квадрокоптерів. Бюджет 165 000 грн.

"Дуже хотілося б, ще до Нового року придбати одним вузькопрофільним спеціалістам 3 тепловізійні приціли. А це ще +/- 400 тис. Прошу усіх про посильну допомогу!

Схиляю голову перед вчинком пані Наталі і дякую усім небайдужим за їх щоденний вклад у допомогу нашим захисникам!", – пище волонтер.

Поповнення картки: 5168742063537207. Одержувач: Притула С.Д. Рахунок: 26200681993072. IBAN: UA843052990000026200681993072. Банк одержувача: АТ КБ "ПРИВАТБАНК", КИЇВ, УКРАЇНА. ЄДРПОУ одержувача: 2975800618.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook