Поки ЦВК підбиває підсумки голосування на дострокових виборах в Раду (станом на 06.20 22 липня в парламент проходять такі партії – "Слуга народу" (42,03% голосів виборців), "Опозиційна платформа – За життя" (ОТЗЖ) – 12,64 %, "Європейська солідарність" – 8,68%, "Батьківщина" – 8,29%, "Голос" – 6,41%), цікаво буде поглянути і на інші цифри.

Читайте також: "Слуга народу" сформує більшість у Верховній Раді і без коаліції

Варто пам'ятати, що державне фінансування з бюджету отримають всі партії, які отримали більше 2% голосів виборців. І таких партій на цей момент (22 липня) – 11.

Згідно із законом "Про запобігання та протидію політичній корупції", партії, що набрали на виборах більше 2%, отримають державне фінансування на свою діяльність і повинні звітувати про використання цих коштів.

Згідно з даними ЦВК, на виборах в Раду більше 2% набирають 11 партій, які і отримають гроші від держави в залежності від свого результату. Ці кошти партії будуть отримувати протягом 5 років.

Читайте також: Стало відомо, хто стане новим генеральним прокурором

Найбільшу частку отримає президентська партія "Слуга народу" – 537 мільйонів гривень щорічно, тобто понад 2,5 мільярда за 5 років. Про це передає Громадське.

Скільки отриимають від держави партії за результатами парламентських виборів-2019:

– "Слуга народу" – 537 мільйонів гривень на рік;

– "Опозиційна платформа – За життя" – 141 млн;

– "Європейська солідарність" – 109 млн;

– "Батьківщина" – 93 млн;

– "Голос" – 77 млн;

– "Сила і честь" – 54 млн;

– "Опозиційний блок" – 40 млн;

– "Партія Шарія" – 38 млн;

– "Радикальна партія Ляшка" – 34 млн;

– "Українська стратегія Гройсмана" – 27 млн;

– "Свобода" – 26 млн.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook