Обвинувачена у скоєнні в Харкові ДТП, в якій загинуло шестеро осіб, Олена Зайцева на момент аварії перебувала в стані наркотичного сп'яніння.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: з'ясувалося, що Зайцева їхала на червоне

Про це на засіданні суду 31 липня заявила адвокат потерпілих Лариса Матвєєва, посилаючись на відповідь на адвокатський запит, отриманий нею з Центру психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю Міністерства охорони здоров'я України, пише "Gazeta. ua".

"З урахуванням наведених в запиті відомостей можна визначити, що особа 1 (так була позначена Зайцева в адвокатському запиті – ГПУ) станом на 17.10.2017 року перебувала в стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманювальних речовин", – процитувала вона документ і заявила клопотання про долучення до матеріалів справи завірених копій свого запиту і відповіді на нього.

Своєю чергою адвокати Зайцевої і представник знайомої підозрюваної, яка перебувала разом із нею в машині на момент аварії, виступили проти цього.

Читайте також: Зайцева розповіла про перші хвилини після смертельної ДТП у Харкові

"Вважаю, що в розумінні норм Кримінального процесуального кодексу, на який посилалася адвокат Матвєєва в своєму клопотанні, ці документи не є доказами в цьому кримінальному провадженні. Абсолютно кожне питання, поставлене Матвєєвою в її адвокатському запиті, було предметом дослідження всіх експертиз, які долучені шановним судом до матеріалів справи. При цьому експерти були попереджені про кримінальну відповідальність. Їм для дослідження надавалися всі необхідні матеріали кримінального провадження. Тому я вважаю, що клопотання адвоката Матвєєвої необґрунтовано і не підлягає задоволенню", – сказала захисниця Зайцевої Юлія Козир.

Суддя оголосив перерву у засіданні до 7 серпня.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter