Смертельна гра "Момо" продовжує забирати життя. У мережі активно поширюють нові історії про жертв потворної японської ляльки.

Читайте також: Пішла з життя заслужена артистка України

Француз Рене Гаттіно впевнений, його син помер через гру. Інших підстав зводити рахунки з життям у нього не було, передає Gazeta.ua.

"Ми відкрили пошту на комп'ютері і дізналися, що він шукав – цей запит навіть був у нього у "Вибраному". Він знову і знову цікавився цим Момо. Йому подобалися всілякі ігри і випробування−онлайн. Він вважав, що Момо – одне з таких", – пояснив чоловік.

Американка Перл Вудс також розповіла подібну історію. У її дочки аутизм, і зловісне "Момо" буквально вводило дівчинку в транс.

"Вона почала питати мене, що буде, якщо вставити ніж у розетку. Поки я спала, Момо сказала моїй дочці, щоб та включила газову конфорку", – розповіла вона.

Момо може атакувати дитину, навіть якщо він не користується месенджером. У Катерини Гаспарян із Лос−Анджелеса 4 дітей. За порадою знайомих вирішила − просто про всяк випадок − запитати у старшої доньки, чи знає вона про Момо. У відповідь дівчинка розплакалася. З'ясувалося, що відео з цим чудовиськом хтось вмонтував у начебто в нешкідливий мультик на YouTube.

"І це чудовисько їй сказало:" Я знаю, хто ти яка, я знаю, скільки тобі років, я знаю, де ти живеш, я знаю, хто твої батьки ". Момо дала їй завдання: коли всі ляжуть спати, ти повинна обрізати собі волосся. І якщо ти про це комусь скажеш − я прийду до тебе і розправлюсь з тобою", − розповіла жінка.

Читайте також: У страшній ДТП загинув чемпіон України з кікбоксингу (фото)

Батьки мають більш відповідально ставитися до своїх дітей, каже директор фонду Childnet International Уїлл Гарднер.

"Якщо ви батьки, попросіть дитину навчити вас якимось сучасним технологіям, розповісти про тренди. Проявіть інтерес. У відповідь можна розповісти про історії, про які пише преса і які змушують вас переживати. Але це точно має бути спілкування, а не наказ: ану, сідай, ми зараз із тобою поговоримо про безпеку в інтернеті", − сказав експерт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook