В місті Умань Черкаської області дві восьмикласниці наковтались таблеток і потрапили до лікарні. Приймали препарат "Дротаверин" в приміщені школи.

Читайте також: Дві семикласниці прийняли по 40 таблеток після перегляду відео у соцмережі, одна − померла

Дійсно був такий виклик на "швидку", − розповіла речниця Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР Ірнина Назарок. – До лікарні було доправлено двох дітей з підозрою на отруєння "Дротаверином"", пише УНІАН.

Дві дівчинки випили по 10 таблеток. Наразі вони під наглядом медиків. Що спонукало їх до цього кроку, поки не відомо. Участь у небезпечному експерименті не визнають.

"Поліція Умані встановлює обставини отруєння двох восьмикласниць. Дівчата у стабільному стані, їхньому життю нічого не загрожує. Зараз ними займаються медики", − повідомила речниця поліції Черкаської області Зоя Вовк.

На місці події працюють слідчо-оперативна група та ювенальна превенція поліції Уманщини. Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини й опитують свідків.

Зазначимо, що аналогічним медпрепаратом отруїлися дві дівчинки у Боярці Київської області.

Отруєння школярок у Боярці

Напередодні в одному з ліцеїв Боярки дві дівчинки отруїлися таблетками, які самі купили в аптеці. Випити таблетки вони вирішили після того, як побачили в мережі заклик, щоб ковтнути 40 таблеток і подивитися, що з ними буде. В результаті одна з дівчаток померла.

Читайте також: На Волині ціла сім'я отруїлась чадним газом: меленька дитина – у реанімації

Що таке Дротаверин

Дротаверин, яким отруїлися учениці, використовується для зняття спазм гладкої мускулатури, пов'язаних із захворюваннями біліарного тракту, при захворюваннях сечового тракту і шлунково-кишкового тракту, при  головному болю і гінекологічних захворюваннях.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook