В Україну повернувся смертельний вірус, який набагато страшніший кору.

Читайте також: Гряде епідемія: українців попередили про смертельну хворобу

Про це пишуть Вести.

Як відомо, в Україні пару тижнів тому був зафіксований перший випадок дифтерії: у Хмельницькому захворіла 21-річна дівчина.

Медики в один голос стверджують, що ця хвороба набагато страшніше, ніж кір, адже від дифтерії важкі ускладнення і висока смертність. З тисячі пацієнтів загинути може кожен десятий.

Наголошується, що дифтерія має кілька первинних симптомів: лихоманка, набряк, плівки в горлі, тому це захворювання легко сплутати з ангіною. Вона провокує сильну інтоксикацію, а дифтерійні пробки перекривають дихальні шляхи.

Вірус поширюється при чханні і кашлі і може потрапити в організм людини через слизову очі і рани на шкірі. Тому українці можуть заразитись в громадському транспорті, в магазині або офісі через все, до чого торкався хворий.

І єдиний спосіб врятуватися від дифтерії, як стверджують медики, це зробити щеплення, оскільки носії вірусу можуть виглядати цілком здоровими людьми.

"Під час останньої епідемії дифтерії – в 90-х – захворіло близько 20 тисяч українців. З них майже 700 – померли. У більшості з них не було щеплень", – розповідають фахівці.

Читайте також: В Україні заборонили чотири відомих препарати від хвороб серця

У МОЗ заспокоюють українців і запевняють, що в країні сироватка проти дифтерії вже є. Вона прибула в якості гуманітарної допомоги, яку незабаром розподілять між усіма регіонами.

"На митній території України знаходиться 200 доз, які поставила ВООЗ. І вони вже розмитнені, зберігаються відповідно до вимог холодового ланцюга", – повідомив в коментарі журналістам представник міністерства Андрій Скіпальський.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook