Посланці Константинополя, які прибули для участі в об’єднавчому соборі, розпочали консультації з представниками церков у Києві. Історична подія запланована на цю суботу, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте також: За 5 днів до Об'єднавчого Собору Філарет заявив про власну незгоду з Константинополем (відео)

Ієрархи і священики зберуться в Софії Київській, щоби створити нову церкву та обрати її очільника. В соборі підготовка йде повним ходом – там прибирають храмове приміщення. Працівники ретельно пилососять іконостас. "Тут дуже багато пилу, і якщо почати змахувати згори донизу, то не буде жодного ефекту. Ми акуратно змахуємо пил м’якою щіточкою і одразу всмоктуємо, тому що з досвіду – пил навіть на вертикальних поверхнях залишається", – пояснила реставратор Олександра Федорук. 

Читайте також: Стала відома дата Об'єднавчого собору українських православних церков

Де саме в межах заповідника зберуться українські архієреї і посланці Константинополя – не знає ще навіть керівництво Софії Київської. Але найвірогідніше, це станеться у центральній наві головного собору, бо саме в цьому місці проходять урочисті молебні, а також концерти. Підчас останніх співак стає поруч із іконостасом, а перед ним рядами сідають гості. Перевірено, що в храмі можна встановити 250 стільців, тож розмістити усіх учасників собору проблемою не буде. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter