Троє із 21 пацієнта пансіонату з коронавірусом перебувають на амбулаторному лікуванні. Їх стан – середньої тяжкості. 

Читайте також: Спалах COVID-19: на Волині у геріатричному будинку на коронавірус захворіло понад 20 людей

Про це розповіла головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко, пише Конкурент.

Днями управління охорони здоров'я інформувало про спалах коронавірусу у стаціонарі села Білосток Луцького району. Там захворіли 27 людей: 6 чоловік персоналу і 21 – із числа підопічних закладу. Люди перебувають у групі ризику за віком (60+) та супутніми захворюваннями. 

За словами Наталії Янко, станом на вечір понеділка, 27 липня обстежені всі 29 мешканців пансіонату та персонал. Коронавірус підтвердився у 72% тестованих. Троє підопічних пансіонату перебувають на стаціонарному лікуванні. Їх стан оцінюють як середньо важкий. Незабаром їм повторно проведуть необхідні лабораторні тести. 

Окрім того, посилили заходи безпеки в умовах епідемії.

Читайте також: Повідомили, чи готова Волинь до послаблення карантину

"Відбулось засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Луцького району, і там прийняли рішення про цілодобове медичне спостереження і надання підопічним медичної допомоги, посилили контроль за дотриманням самоізоляції амбулаторними хворими і контактними особами. Зараз у нас передбачено цілодобове перебування в установі персоналу, який задіяний в догляді за підопічними, проведена фінальна дезінфекція", – розповідає медик. 

На період спалаху у закладі заборонили проводити культурно-масові заходи, приймати відвідувачів. Посилили контроль за масковим режимом. Заходи посилили і в селищі Білосток.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook