Головний лікар Луцького пологового будинку Михайло Токарчук, який в час розпалу пандемії саботує утворення тимчасового інфекційного госпіталю в окремому корпусі пологового будинку, в 2011 році був спійманий на вимаганні і отриманні хабара, при чому таких інцидентів було аж 27.

Читайте також: Директор Луцького пологового будинку отримує майже 100 тисяч зарплати

Ця історія трапилась в 2011 році. Як повідомили тоді в прокуратурі, посадовець вимагав хабар від жителя обласного центру за сприяння в госпіталізації його вагітної дружини до згаданого лікувального закладу без наявності направлення лікувально-профілактичних закладів. Про це повідомили в управлінні зв'язків з громадськістю МВС, пише ІА Волинські новини.

Задокументовано ще 27 фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму 30 тисяч гривень (тоді це було майже 4 тисячі доларів).

Читайте також: "Іспанський сором", – Тетяна Єремеєва про політичні мітинги проти облаштування коронавірусного госпіталю

Проте справу вдалось зам’яти: головний лікар не лише не сів за ґрати, але й навіть не був звільнений з посади. Що, зрештою, дало свої наслідки: очільник лікарні "прихистив" в медзакладі лікаря, який займався сутенерством та продавав наркотики, за що отримав умовний термін. Звільнив Токарчук сутенера-наркоторговця лише тоді, коли про цей випадок написали ЗМІ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook