Співробітники НАБУ викрили на отриманні 47,5 тис. дол. хабара працівника СБУ.

Читайте також: Суддя "погорів" на хабарі у Києві

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"24 квітня 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили посадовця одного з міжрайвідділів Головного управління Служби безпеки України в місті Києві та Київській області на отриманні ним неправомірної вигоди в розмірі 47,5 тис. дол. США", – йдеться у повідомленні.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що посадовець СБУ одержав від посередників 47,5 тис. дол. за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України в незаконній спосіб. Слідство вважає, що посадовець СБУ володів інформацією, яка свідчила про отримання низкою іноземців посвідок на проживання в Україні через укладання фіктивних шлюбів із громадянками України.

Читайте також: На Волині суддю затримали "на гарячому" на хабарі

Доступ до таких даних відкривав можливості для шантажу та вимагання неправомірної вигоди, чим і скористався працівник СБУ.

Предмет неправомірної вигоди передався посадовцю двома частинами. Його було затримано під час отримання другої частини суми в розмірі 36 тис. дол. Детективи НАБУ переконані, що викрита особа могла діяти в складі злочинного угрупування.

За результатами проведеного обшуку в автомобілі працівника СБУ виявлено та вилучено предмет неправомірної вигоди, документи, які мають значення для кримінального провадження, набої до нарізної вогнепальної зброї, а також речовину, зовні схожу на наркотичний засіб.

Читайте також: Розповіли про хабарницькі схеми, якими користується нова поліція

Вказану особу та посередника у передачі коштів затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі проводяться всі необхідні слідчі (розшукові) дії для встановлення кола задіяних осіб та з’ясування усіх обставин вчинення злочину.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter