Національний банк України в серпні зафіксував приріст вилучених з обігу фальшивих банкнот номіналом 500 гривень зразка 2006 року, виготовлених струменевим друком з імітацією ультрафіолетового захисту. Повідомляє УНІАН.

Читайте також: На Волині "накрили" банду, яка продавала наркотики через інтернет

Як повідомляється на сайті НБУ, йдеться про вилучення близько 60 банкнот, які збувалися в касах автозаправних станцій у різних регіонах країни – Києві та Київській області, а також у Закарпатській, Волинській та Житомирській областях.

У НБУ зазначили, що такі підробки можуть становити потенційну небезпеку при розсіяному візуальному і тактильному контролі елементів захисту без використання детекторів. Нацбанк закликав громадян і касових працівників не забувати про основні елементи захисту банкнот і способи перевірки їх достовірності.

У цілому, як зазначив Нацбанк, показники кількості та суми підробок у першому півріччі порівняно з аналогічним періодом минулого року знизилися на 26% і 20%, відповідно. Традиційно більшість вилучених з обігу підробок припадає на банкноти номіналами 500 (50% загальної кількості вилучених підробок), 100 (24%), 200 (14%) і 50 (11%) грн.

Читайте також: У Луцьку презентували поект "Е-пенсія" (відео)

На даний час в Україні в обігу перебувають купюри номіналом 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200 і 500 гривень, а також монети номіналом 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок і 1 і 2 гривні . Національний банк з 25 жовтня вводить в обіг нову банкноту номіналом 1 тисяча гривень, а також до кінця року випустить в обіг монети номіналом 5 гривень, а в наступному році – 10 гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook