У Дніпрі спецназ КОРД затримав екіпаж патрульної поліції, який зупинив машину глави ГУ НП у Дніпропетровській області Віталія Глуховері.

Читайте також: Автомобіль начальника поліції на великій швидкості збив 10-річного хлопчика (фото)

Відео з інцидентом було опубліковано у спільноті Facebook “Київ Оперативний” у ніч на 27 липня. Сама ситуація сталася ще у вересні того року, проте інформація про неї ретельно приховувалася. 

"Від громадян України намагалися приховати справжнє призначення КОРД-м. Виявляється, що цей спецпідрозділ потрібен в ситуаціях, коли "жалюгідний кочик" намагається діяти за законом проти інтересів великих чинушных начальників, а авто належить генералові” – йдеться у публікації.

Патрульний зупинив автомобіль "Range Rover" після того, як водій не зупинився на знак "Стоп". З його розмови стає зрозуміло, що водій пригальмував, але не зупинився повністю. Начальник ГУ НП у Дніпропетровській області заявив, що їде до шефа і у нього немає часу розбиратися. На це патрульний відповів, що йому все одно, куди той їде і запропонував конструктивно спілкуватися.

Читайте також: Працівниця поліції загинула у жахливій ДТП на Прикарпатті

"Нормально, я пригальмував. Нікого немає, ну і що, я поїхав. Нічого я не порушував", – говорить Глуховеря і сідає в машину, щоб поїхати.

Після того, як патрульний заборонив йому їхати і попросив пред’явити водійські права, той їх віддав поліцейському, але в той же час вихопив їх рук зі словами "Так, все, досить" і почав бурхливо сперечатися з поліцейськими, заявивши, що авто належить генералу Глуховерю.

У процесі розмови на місце подій під'їхали озброєні силовики "Корда" і заарештували патрульних, після чого відвезли їх в кабінет Глуховеря.

Копи пояснили, що зупинили порушника, оскільки їм не важливо, чия це машина. Однак Глуховерь пригрозив, що зараз прийде командир і буде з ними розбиратися.

Детальніше дивіться у відео. 

Як повідомляє OBOZREVATEL, готується рішення про відставку Віталія Глуховеря. Також вирішується питання про порушення кримінального провадження проти нього (вдень 27 липня стало відомо, що ДБР все ж відкрило кримінальне провадження).Більш того, є дані, що роту колишнього "Беркуту" ("Корд"), яка брала участь у затриманні, буде розформовано. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook