Пентагон перекинув в Європу шість ядерних бомбардувальників Boeing B-52 Stratofortress. Їх використають для військових навчань з європейськими союзниками і партнерами по НАТО.

Читайте також: Україна продає в США старі радянські гвинтівки

Такий хід називають потужним сигналом Росії, що святкує п'ятий рік окупації українського Криму, повідомляє Голос Америки.

Авіаланка B-52 із американської бази "Барксдейл" прибула британську базу ВПС "Ферфорд" наприкінці минулого тижня. З того часу бомбардувальники тренуються у різних завданнях по всій Європі.

У понеділок чотири B-52 літали над Норвезьким і Балтійським морями, Естонією та над акваторією Середземного моря і Греції. Також провели навчання у Індо-Тихоокеанському регіоні і Європі, злітав в район на схід від Камчатки.

Читайте також: У бюджеті США передбачили 250 мільйонів доларів на оборону Україні

В цей час Росія продовжує нарощувати військову присутність в регіоні. США робить те ж саме. Але Європа не має достатньо засобів стримування. Є брак сухопутних і військово-морських сил, а також засобів ведення розвідки і спостереження.

"У світлі модернізованої і все більш агресивною конфігурації російських сил Еврокомандованіе рекомендує наростити наші сили", – каже глава Єврокомандування військ США Кертіс Скапаротті.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook