В Україні можуть знову закрити всі кордони за умови введення повного локдауна. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте також: Стало відомо, які обмеження "карантину вихідного дня" можуть завтра скасувати нардепи

Так, за словами чиновника, уряд розгляне питання про закриття кордонів у разі, якщо замість карантину вихідного дня буде оголошено локдаун. Про це Кулеба розповів в ефірі каналу Україна 24.

З усім тим Кулеба каже, що найближчими днями введення локдауна розглядати не будуть, поки що обмежаться карантином вихідного дня. Якщо ж заходи боротьби з COVID-19 потрібно буде підсилити, тоді питання закриття кордонів можуть розглядати.

"Якщо буде введений повний локдаун - то, очевидно, буде розглядатися така міра як закриття кордонів. Але з введенням карантину вихідного дня нам вдалося уникнути опції повного локдауна, тому найближчим часом я не очікую розгляду цього питання на засіданні уряду", − зазначив міністр.

Тим часом в Україні з понеділка, 16 листопада, знову почав діяти загальнонаціональний карантин замість адаптивного з його обмеженнями для окремо взятих населених пунктів і районів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook