ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України" інформує, що завершується епідеміологічне розслідування спалаху сальмонельозу, який виник після святкування 28.07.2018 року  весілля в "Садибі на джерелах" Ківерцівського району. З інфекційної лікарні виписано 7 осіб, залишилось на лікуванні ще 3 хворих. Всього захворіло 22 особи, бактеріологічно сальмонельоз підтверджено у 15 осіб.

Читайте також: У елітному ресторані волинського нардепа знову отруїлися люди

За результатами лабораторних  досліджень з 20 проб харчових продуктів сальмонелу виявлено в одній пробі (соус – майонез) та бактерії групи кишкової палички з зовнішнього середовища на харчоблоці. Ймовірною причиною захворювань послужили продукти харчування, зокрема, салати заправлені соусом – майонезом.

За рекомендацією лабораторного центру діяльність комплексу тимчасово припинялась для проведення генерального прибирання та дезінфекції, проведення комплексу протиепідемічних заходів.

Читайте також: Застілля з сальмонелою: на кухні ресторану волинського нардепа знайшли кишкову паличку

З тістечка домашнього приготування, принесеного замовниками, виділені бактерії групи кишкової палички та стафілококу. Встановлені порушення могли сприяти поширенню інфекції та виникненню спалаху сальмонельозу. Матеріали розслідування передані до правоохоронних органів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter