Всеукраїнський церковний собор, на якому обиратимуть предстоятеля єдиної Помісної української церкви, може пройти в соборі Святої Софії.

Читайте також: У Путіна заявили, що Росія буде захищати УПЦ МП

Про це заявив прес-секретар УПЦ КП архієпископ Євстратій Зоря в ефірі 5 каналу ввечері у п’ятницю, 12 жовтня, пише zaxid.net.

"Найлогічніше місце, де може статися об'єднавчий собор, – це Собор святої Софії в Києві як головна історична митрополича предстоятельська кафедра для Київської церкви. А коли –  це буде залежати від нас. Ми все будемо робити для того, щоб це сталося якомога швидше, і хотілося б, щоб уже до наступного засідання священного синоду Константинопольського патріархату, яке буде проходити в другій половині листопада, ми могли прийти з хорошими результатами нашої домашньої роботи", – заявив архієпископ.

Читайте також: Синод визнав, що РПЦ незаконно анексувала Київську церкву

За словами Зорі, всі ті ієрархи УПЦ МП, які підписали звернення до Вселенського патріарха Варфоломія, повинні взяти участь в соборі. У той же час, прес-секретар УПЦ КП додав: "Рішення добровільне, тому точна кількість ієрархів стане відома лише на самому соборі".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter