На Волинь надійдуть 5000 швидких тестів для діагностування коронавірусу, та 1920 тестів для встановлення остаточного діагнозу. Про це йшлося сьогодні, 23 березня, під час брифінгу щодо заходів із протидії коронавірусній інфекції у Волинській області.

Читайте також: На Волині експрес-тест підтвердив наявність коронавірусу в двох волинян, чекають остаточних результатів

"Ми очікуємо тести, дезінфектори та маски. Частина тестів має надійти сьогодні в кількості біля 5000, які будуть розділені між лікарнями. Крім того, ми отримаємо 1920 тестів для встановлення остаточного діагнозу та спецкомбінезони", – повідомила заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак.

Крім того, вона нагадала, що основною опорною лікарнею визначено Волинську обласну, яка буде приймати найважчих хворих, але 19 закладів по області також підготовлені і прийматимуть пацієнтів по мірі необхідності.

"Мусимо визнати, що сьогодні медики забезпечені не всім, але по мірі поступлень костмів, масок, медикаментів, обладнання, будемо їх забезпечувати необхідними засобами. Наша область зібрала уже понад 140 мільйонів гривень, які будуть направлені на боротьбу з коронавірусом", – каже посадовиця.

Читайте також: В Івано-Франківську підтвердили нові випадки захворювання коронавірусом

Також Тетяна Щербак прокоментуала інформацію про те, що медикам заборонили озвучувати інформацію щодо ситуації з поширенням коронавірусу в області.

"Заборонити комусь щось – ми не можемо. Але для того, аби була завжди достовірна інформація, пропонуємо і визначилися з тим, що на сайті Волинської обласної державної адміністрації щодня до 11:00 буде з’являтися підтверджена і правдива інформація", – зазначила заступниця Волинської ОДА. 

Зазначимо, що за даними ЦГЗ, станом на 10:00 23 березня в Україні 73 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 26 нових випадків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook