Щоб балотуватися у міські голови, кандидат має внести по 32 тисячі гривень застави.

Читайте також: Порошенко напередодні мітингу своєї партії полетів до Туреччини на чартері за 15 000 євро

Про це йдеться у матеріалі "Української правди" "За якими правилами відбуватимуться місцеві вибори".

Вибори восени відбудуться за новими правилами. На місцевому рівні запровадили застави, яких на попередніх виборах не було. Хоча, наприклад, перші вибори мера Києва за часів незалежної України відбувалися з внесенням застави та збиранням підписів.

Цьогоріч підписи виборців збирати не потрібно, але грошову заставу повинні внести усі кандидати. Це стосується і самовисуванців з малих громад, і кандидатів від партій.

Для кандидата в мери малого міста, де кількість виборців не перевищує 75 тисяч осіб, застава є сталою й становитиме приблизно 4 700 гривень.

Кандидат у депутати, який балотується у громаді до 10 тисяч виборців, теж має сплатити сталу суму – близько 940 гривень.

Читайте також: Команда нардепа визначилася з кандидатом на посаду Нововолинського міського голови

Ті ж кандидати в мери, які балотуються у великих громадах, як і кандидати в депутати від партій, мають обчислити свою заставу з огляду на кількість виборців. По суті на кожну 1000 виборців треба внести 209 гривень.

В партійних кандидатів є поточні рахунки партії, з котрих можна внести заставу для реєстрації. Але не розв’язано питання щодо самовисуванців, які до моменту реєстрації не набули статусу кандидата, але вже повинні вносити заставу як кандидати.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook