У Локачинському районі на Волині селяни скаржаться на масове вимирання свиней, зокрема спеціалісти Локачинської районної державної ветеринарної лікарні брали зразки на дослідження.

Читайте також: У районі на Волині через невідому хворобу масово дохнуть свині

Проте начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Тимофіюк повідомив, що жодної з трьох хвороб, на які були підозри, лабораторні дослідження не підтвердили, пише ІА Волинські новини.

У померлих свиней підозрювали рожу, африканську чуму та пастерельоз. Біоматеріал відправили на дослідження у Волинську обласну лабораторію та науково-дослідний інститут у Київ.

"Дослідження біометріалу нині завершилося. Жодна з хвороб не підтвердилася. По африканській чумі результати були ще у п’ятницю – хвороба не підтвердилася. Наразі проводять дослідження кормів, можливо, вони були отруєні", – зазначив Анатолій Тимофіюк.

Читайте також: У Луцьку зранку невідомі постріляли собак (фото 18+)

Він також повідомив, що нових випадків захворювань не було, однак люди колять здорових свиней, бо вони налякані.

"Ми проводимо серед селян роз’яснювальну роботу та збираємо інформацію щодо ймовірних захворювань у свиней", – резюмував посадовець.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook