На Волині визначили медичні заклади, які готові приймати осіб з підозрою гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV. Про це сьогодні, 25 лютого, стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров`я, материнства та дитинства. Про це інформує пресслужба Волинської облради.

Читайте також: На Волині готують медичні заклади до появи коронавірусу

Про готовність до можливої надзвичайної ситуації, пов`язаної з поширенням коронавірусу на Волині депутатів проінформував заступник начальника управління охорони здоров'я ОДА Валентин Вітер.

Посадовець заявив, що станом на 16.00 24 лютого в області не зафіксовано жодного випадку зараження коронавірусом, що викликає захворювання COVID-19.

В області визначено заклади охорони здоров’я для госпіталізації осіб з підозрою гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV. Такими закладами є обласна інфекційна лікарня та перинатальний центр для вагітних жінок та породіль. У визначених закладах наявні противірусні препарати таміфлю та антибіотики.

Також створено дві бригади екстреної медичної допомоги для перевезення таких хворих, які  укомплектовані  необхідними засобами індивідуального захисту.

Розроблено алгоритми дій при виявлені особи, яка відповідає визначенню 2019-пСоV та рекомендації для населення.

Читайте також: Скільки тестів на виявлення коронавірусу наразі є в Україні

Валентин Вітер також розповів, що в області є засоби індивідуального захисту, необхідні для роботи з пацієнтами з підозрою на коронавірус. Йдеться про одноразові ізоляційні халати (35), респіратори класу захисту   FFP2 і вище (200), захисні окуляри  та щитки (45), рукавички медичні нітрилові (7 тис.) та маски медичні (97 тис.).

Депутат облради Володимир Дибель, який очолює Любомльське ТМО рекомендував профільному управлінню ОДА звернути більше уваги на ситуацію в прикордонних районах. Він застерігає, що, оскільки коронавірус досяг Європи, потрібно належним чином забезпечити всіма засобами захисту прикордонні та митні служби, а також розробити для них чіткий алгоритм дій при виявленні хворих з подозрою на коронавірус. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook