Цьогоріч у Волинській області реалізують низку проектів за сімома напрямками.

Читайте також: В Україні більше не буде книги скарг і пропозицій

Про це йшлося 6 березня під час засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, пише ІА Волинські Новини.

Як повідомив заступник голови ОДА Валентин Цьось, наразі затвердили об’єктів на суму 197 мільйонів гривень. Ще 38 мільйонів планували розподілити на інші проекти за сімома напрямками. За кожним з них провели голосування і визначили об’єкти, які можна вважати перспективними на 2019 рік.

Секретар комісії, заступник директора департаменту економіки та європейської інтеграції облдержадміністрації Вероніка Бальбуза розповіла, що загалом голосували за понад 120 проектів.

За першим напрямком "Розвиток спортивної інфраструктури" розглянули 17 проектів. Найвищі оцінки отримали: модернізація спортивного комплексу в селі Боратин Луцького району, нове будівництво адмінбудівлі стадіону та трибун у селі Люблинець Ковельського району, будівництво міні-футбольного поля у селі Рованці Луцького району, нове будівництво спорткомплексу в селі Вишнів Любомльського району, будівництво спорткомплексу у селі Торчин Луцького району, будівництво футбольного поля зі штучним покриттям у селі Підгайці Луцького району. Однак за цим напрямком пропонують у 2019 році не розпочинати жодного нового проекту, оскільки ще 34,212 мільйона потрібно на завершення перехідних проектів.

Отже, наразі до резерву вирішили включити два проекти, що набрали найбільшу кількість голосів: модернізація спортивного комплексу в селі Боратин та будівництво міні-футбольного поля з майданчиками для занять спортом у селі Рованці. Якщо буде економія коштів за цим напрямком, ці кошти можна буде спрямувати на резервні проекти.

За напрямком розвитку людського потенціалу оцінювали 61 інвестиційний проект. Найвищі оцінки отримали проекти: нове будівництво ЗОШ 1-3 ступенів у селі Стобихівка Камінь-Каширського району, реконструкція ДНЗ села Смолярі Старовижівського району, реконструкція ЗОШ 1-3 ступенів у селі Колодяжному Ковельського району, реконструкція ЗОШ 1-3 ступенів у селі Піща Шацького району. До загального переліку на 2019 рік пропонували включити ці чотири проекти. До резерву включать проекти: реконструкція лікувального корпусу №4 Волинського обласного санаторію "Лісова пісня" у селі Гаївка Шацького району, реконструкція будівель комунального підприємства "Волинський обласний санаторій матері і дитини Турія" під навчально-оздоровчий комплекс Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою із застосуванням енергозберігаючих технологій та нове будівництво реабілітаційного корпусу Волинського обласного госпіталю ветеранів війни на вулиці Стефаника, 3а в Луцьку.

За напрямком "Волинь туристична" найвищу оцінку отримав проект "Розвиток туризму в Рівненській об’єднаній територіальній громаді Любомльського району". Цей проект пропонують включити до загального переліку на поточний рік. До резерву включать проект "Розвиток інфраструктури залучення інвестицій в туристичну сферу Шацької ОТГ".

За напрямком "Економіка сталого розвитку" найвищу оцінку отримав проект "Реконструкція нежитлового приміщення на вулиці Незалежності, 27б в селі Павлівка Іваничівського району під ЦНАП та адміністративний центр". Проект включать до загального переліку на рік. До резерву включать проект реконструкції (пристосування) палацу урочистих подій під філію департаменту "Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку" Луцької міської ради.

Читайте також: Що передбачає новий мовний закон

За напрямком "Місцева енергетика" найвищу оцінку дали проекту щодо капремонту фасаду будівлі опорного навчального закладу "Люблинецька загальноосвітня школа I-III ступенів Люблинецької селищної ради" у Ковельському районі. Проект включать до загального переліку на рік. До резерву включили проект "Капітальний ремонт (термомодернізація) корпусів Територіального медичного об’єднання Любомльського і Шацького районів у місті Любомль".

За напрямком "Волинське село" оцінювали 17 проектів, лідерами серед яких стали: реконструкція навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня – дитячий садок" села Жиричі Ратнівського району, реконструкція приміщення дитячого садка з ігровим залом в селі Видраниця Ратнівського району, забезпечення якості доступності послуг у сфері надання пожежної допомоги на території сільських населених пунктів новоствореної Городищенської сільської об'єднаної громади Луцького району. До резерву вирішили включити пілотний проект організації системи сприяння виробництву та реалізації органічної плодово-ягідної продукції як інструмент розвитку ринкових відносин у сільській місцевості (проект Кримненської сільради Старовижівського району).

Член комісії, депутат облради Михайло Імберовський зауважив, що серед переліку більше немає проектів, що сприяли б розвитку малого підприємництва. У разі реалізації вказаного проекту, з його слів, можна створити 300 робочих місць. Вартість проекту становить приблизно 10 мільйонів гривень на два роки.

За напрямком енергозбереження державних і комунальних медичних та навчальних закладів найвищу оцінку отримав проект капітального ремонту з термореновацією будівель корпусів лікувально-профілактичного закладу "Волинський обласний онкологічний диспансер" на вулиці Тімірязєва, 1 в Луцьку. Його включать до загального переліку, а до резерву – проекти реконструкції даху навчального-виховного комплексу "Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – ліцей" села Зимне Зимнівської ОТГ та капітальний ремонт головного корпусу обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання на вулиці Львівській, 50 в Луцьку (термореновація будівлі).

Невдовзі сформують узагальнений перелік проектів, враховуючи перехідні. Прокольне рішення підпишуть усі члени комісії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook