Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) в 2019 році пройде з 20 травня по 12 липня, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Читайте також: В Україні хочуть створити умови для навчання дітей у лікарнях

"Відповідно до наказу кожен користувач має право пройти тести максимум з чотирьох навчальних предметів. У цілому зовнішнє незалежне оцінювання проходитиме з одинадцяти навчальних предметів: українська мова та література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова", – повідомили у відомстві.

Зазначається, що випускникам старшої школи закладів загальної середньої освіти 2019 року результати ЗНО з трьох навчальних предметів будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації.

Ці учасники тестування повинні обов'язково скласти: українську мову та літературу, математику або історію України (за вибором учасника) – і ще один предмет зі списку (історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова , французька мова).

Читайте також: Чиновники протягом багатьох років за хабарі завищували результати ЗНО

"У 2019 році випускники закладів загальної середньої освіти, які бажають, щоб результат ЗНО з іноземної мови їм був зарахований як оцінка за державну підсумкову атестацію, і вивчають цю мову на стандартному або академічному рівні, отримають оцінку за атестацію за результатами виконання завдань академічного рівня. Випускники, які вивчають іноземну мову на профільному рівні, отримають оцінку за атестацію за результатами виконання завдань академічного та профільного рівнів", зазначили в УЦОЯО.

Крім того, в 2019 році ЗНО з української мови та літератури, а також з математики або історії України (на вибір) складатимуть учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які в 2019 році отримають повну загальну середню освіту.

Таким учасникам тестування результати ЗНО будуть зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію за освітнім рівнем повної загальної середньої освіти.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter