Хвора на коронавірус волинянка розповіла про жахливі умови переобладнаного інфекційного відділення Любешівської ЦРЛ. Один туалет на два поверхи в коридорі, де відчинені двері на вулицю, неможливість помитися – в таких умовах відбувається лікування.

Читайте також: Коронавірус на Волині: де та скільки виявили нових хворих

Про це написала Ніна Швайко у фейсбуці та надала фотографії "Першому".

"Люди з двобічними пневмоніями переважно старшого віку змушені ходити в один спільний для чоловіків і жінок санвузол, який знаходиться в холодному коридорі, де відкриті двері на вулицю ( бо запах)...І він один-єдиний на два поверхи людей, постійно черга. Сьогодні одна жіночка, яка вже третій тиждень тут, каже: "А що ж, дитино, після капання, нагріюсь, а в туалет гонить, пневмонія пройшла, а протягнуло знову в тому коридорі"... ГАНЬБА! Такій організації лікування хворих на ковід, розумію, що організатори в таких умовах не лікуватимуться", – йдеться в дописі.

Окрім того, у лікарні немає належних умов, щоб хворі могли помитися.

Читайте також: Коронавірус продовжує вбивати українців: за добу знову зафіксували рекордну кількість хворих

"Про те, щоб помитись, то це взагалі, у тому ж дворовому приміщенні ширма, за якою два крани, кажуть, що там митись... Це як до нашої ери... Де всі меценати? Це РЕАЛЬНО ПРОБЛЕМА, ЯКА ПОТРЕБУЄ ВИРІШЕННЯ, ЗИМА ПОПЕРЕДУ!..  Де місцева влада? Хтось же перевіряв готовність до пандемії? Чому так все ганебно? Скільки часу триває пандемія! Це ж людські життя! – обурюється жінка.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook