В результаті пожежі в Одеському обласному медичному центрі психічного здоров'я загинули шість осіб, в числі яких – медична сестра.

Читайте також: На трасі "Ковель-Київ" вщент згорів пасажирський автобус під час руху (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив начальник Головного управління Нацполіціі в Одеській області Олег Бех. За його словами, в будівлі перебувала 51 особа – пацієнти і троє співробітників, зокрема, медсестра і санітарки.

Як зазначив Бех, на місці пожежі було виявлено чотири мертвих людини - троє пацієнтів і медична сестра. За попередніми даними, шестеро пацієнтів були госпіталізовані у важкому стані, з яких двоє померли в лікарні.

Джерело спалаху імовірно знаходилося в районі входу в корпус.

За словами Беха, попередня правова кваліфікація НП – ч. 2 ст. 270 (порушення вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. При цьому начальник главку додав, що, якщо причиною пожежі буде встановлено підпал, справу перекваліфікують на ст. 115 (умисне вбивство).

Як повідомили в прес-службі Головного управління ДСНС в області, 21:44 надійшло повідомлення про загоряння у відділенні №7 Одеської обласної клінічної лікарні №1. Підрозділи були автоматично спрямовані за підвищеним номером виклику "Пожежа РАНГ 2".

Читайте також: На Волині загорівся пасажирський поїзд

"У 21:51 по прибуттю пожежно-рятувальних відділень було встановлено загоряння даху одноповерхового дерев'яного будинку відкритим полум'ям на площі 500 кв. м", – повідомили у відомстві.

Під час гасіння пожежі було евакуйовано 15 осіб. На місці пожежі виявлено четверо загиблих. Ще три людини у важкому стані, вони отримали отруєння продуктами горіння госпіталізовані.

На гасіння пожежі від ДСНС було залучено 12 одиниць техніки та 57 чоловік особового складу. В 22:53 пожежа локалізована, о 23:19 її вдалося ліквідувати.

Причина пожежі та загибелі людей встановлюється.


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook