Лікар не рекомендує вживати морозиво в спеку – для організму це лише стає додатковим стресом.

Читайте також: Круті подарунки, мега веселощі та позитивні емоції: у Луцьку відбудеться грандіозне Свято морозива

Головний позаштатний спеціаліст столичного департаменту охорони здоров'я по первинній медико-санітарної допомоги дорослому населенню Андрій Тяжельников розповів про небезпеку поїдання морозива в спекотну літню погоду. Він зазначив, що хоча морозиво і здається одним з найбажаніших продуктів в спеку, є його в умовах задушливого розігрітого повітря як раз не потрібно – це несприятливо позначається на організмі, повідомляє МедикФорум.

Морозиво може містити підвищений вміст цукру, жирів і ароматизаторів – ці компоненти в умовах спеки особливо негативно впливають на загальний стан людини.

Читайте також: Що трапиться, якщо їсти морозиво щодня

За словами Тяжельнікова, морозиво в спеку найчастіше купується з бажання охолодитися. З'їсти його багато людей намагаються до моменту танення. В таких обставинах може відбутися різке охолодження верхніх дихальних шляхів, що спровокує додаткову стресову реакцію організму. Наслідком цього нерідко стає розвиток застуди, попередив експерт.

"Ускладнює ситуацію різкий перепад температур: тіло розігріте спекою, а їжа, яка потрапляє всередину, – холодна, що стає стресом для організму", – зазначив Андрій Тяжельников.

Читайте також: Україна збільшила експорт морозива

Тим, хто не хоче відмовлятися від морозива, лікар радить їсти його в певній манері – не поспішаючи, маленькими шматочками. Перш ніж зробити перший укус, морозиву корисно дати злегка підтанути, уточнив фахівець.

Також, повідомив Тяжельников, не варто вживати у спеку значно охолоджені напої – правильніше пити злегка прохолодну воду, маленькими ковтками.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook