Ректор педуніверситету Юрій Лянной запевнив, поїздка студентів була узгоджена з СБУ, але у відомстві спростовують цю інформацію.

Читайте також: Європейські політики приїхали на економічний форум в анексований Крим

Група студентів 1-3 курсів Сумського педагогічного університету на практиці перебувала під тимчасово окупованому Криму з 27 квітня по 7 травня 2018 року, повідомляє UA Суми.

За словами ректора вузу Юрія Лянного, студенти поїхали до Криму, тому що в Сумській області відсутні маршрути відповідної складності.

"Відповідно до навчальної програми за спеціальністю туризм, у них дисципліна Підвищення професійної майстерності, згідно з цією програмою студенти повинні пройти походи шести категоріях. Ці походи йдуть і нашій місцевості, але є ряд категорій, які вимагають гірської підготовки", – пояснив ректор.

Читайте також: "Ну що за фігня, Філя", – Пугачова жорстко "наїхала" на Кіркорова

Він показав план маршруту, затверджене керівництво університету, з міста Судак до перевалу Ангара. Ректор запевняє, що це питання було погоджено зі Службою безпеки України.

Представник начальника управління СБУ в Сумській області Олеся Рапута спростувала інформацію про узгодження маршруту.

"Управління СБУ в Сумській області санкцій щодо виїзду студентів для проходження практики не давало, оскільки це не передбачено чинним законодавством України", – сказала Рапута.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter