Тарас Козак – власник телеканалів "112 Україна" та NewsOne та близький соратник  Віктора Медведчука купив телеканал ZIK.

Читайте також: Медведчук пояснив, чому пішов з переговорного процесу України та Росії щодо Донбасу

У телеканала ZIK з'явився новий власник – депутат від "Опозиційного блоку" Тарас Козак, який вже має телеканали "112 Україна" та NewsOne, повідомляє ТСН.

"Одержавши ZIK, я зможу побудувати найбільшу мережу з інформаційних мовників, яка з точки зору ресурсів робить їх менш витратними і в той же момент створює їх більшу капіталізацію як активу. І цей актив називається інформаційний медіахолдинг "НОВИНИ". Саме для його розвитку і управління я запросив одного з найсильніших медіапродюсерів країни – Олексія Семенова", – цитує Козака "112 Україна".

Олексій Семенов виступав генпродюсером і на двох інших каналах Козака, тож добре знає їхню побудову, внутрішні процеси та особисто знайомий з багатьма співробітниками.

Читайте також: Канал Медведчука оскандалився, показавши на День Перемоги парад із Януковичем та російською армією (фото)

"Об'єднання заради України" – ось основний меседж концепції каналу. І ми постараємося наповнити його цими прекрасними почуттями – любов'ю і турботою про всіх людей великої країни", – каже про своє призначення Семенов.

Тим часом кілька топ-менеджерів ZIK заявили про те, що звільняються з телеканалу через нового власника, оскільки Козак – близький соратник одного з лідерів партії "Опозиційна платформа – "За життя" і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука. Серед тих, хто заявив про своє звільнення або припинення співпраці з каналом – Тетяна Вергелес, Роман Недзельський, Ольга Мовчан, Вахтанг Кіпіані.

Читайте також: Медведчук буде виключений командою Зеленського з переговорної групи із Росією щодо Донбасу

"Офіційно – телеканал ZIK тепер належить Медведчуку. А я завтра видаю в ефір останній випуск тижневика "Деталі" і йду шукати роботу. Я багато разів спростовував інформацію про продаж каналу раніше, бо офіційно керував каналом менеджмент Петра Димінського. З цими людьми у мене були домовленості про невтручання в новини і тижневик, і я дякую, що цих домовленостей було дотримано. Ми могли робити новини і підсумкову програму так, як бачила їх редакція", – пише у своєму фейсбуці Роман Недзельський.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook