Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення з посади керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського і постановив поновити його як керівника відомства.

Читайте також: Шкіряк почав тотальну люстрацію в ДСНС

Про це за підсумками засідання в четвер, 26 квітня, повідомляє 112 Україна.

Таким чином, своїм рішенням суд зобов'язав поновити його на посаді, починаючи від 25 березня 2015 року - дня звільнення.

Як повідомляється, під час засідання захист Бочковського наполягав на тому, що його звільнення відбулося з порушенням необхідних процедур. У свою чергу в Кабміні цю тезу заперечували.

"Суд визнав протиправним рішення і скасував постанову Кабміну і наказ ДСНС (про звільнення - ред.). Скарга задоволена частково, тобто поновити на посаді з 25 березня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Також екс-чиновнику повинні компенсувати заробітну плату, яка не виплачувалася з моменту звільнення.

Зазначене рішення може бути оскаржене протягом 30 днів.

Як пояснив адвокат Бочковського Володимир Єнич, його підзахисний після отримання повного тексту рішення і виконавчого листа може йти з цими документами до секретаріату Кабінету міністрів, де має бути прийнято рішення про його поновлення на посаді.

За словами адвоката, це повинно бути зроблено, незалежно від рішення Апеляційного суду, а після розгляду апеляції, залежно від її результатів, можуть бути прийняті вже інші рішення.

Нагадаємо, Бочковського та його колишнього першого заступника Василя Стоєцького затримали 25 березня 2015 року на засіданні Кабінету міністрів. Того ж дня уряд звільнив їх з посад. Обом інкримінували організацію злочинних схем із закупівлі пального у приватних компаній за завищеними цінами.

Сьогодні, 26 квітня, Окружний адмінсуд Києва поновив Бочковського на посаді голови Держслужби з надзвичайних ситуацій. Також суд постановив стягнути на користь Бочковського з ДСНС середній заробіток за час вимушеного прогулу з 25 березня 2015 року. Зараз ДСНС очолює Микола Чечоткін.

Як повідомлялося, через арешт керівництва головного рятувальника Волині Володимира Грушовінчука було тимчасово відсторонено від виконання обов’язків на період проведення слідства. Проте 19 червня його знову призначили на посаду керівника ДСНС у Волинській області.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter