11 серпня у Мережі з'явилося відео із новим зверненням опозиційної кандидатки в президенти Білорусі. У ньому вона закликає білорусів припинити акції протестів в країні.

Читайте також: Кандидат в президенти Білорусі Тихановська покинула країну

"Я, Світлана Тихановська, дякую вам за участь у виборах голови держави. Народ Білорусі зробив свій вибір. З вдячністю і теплотою я звертаюся до всіх громадян, які підтримували мене весь цей час. Білоруси! Я закликаю вас до розсудливості і поваги закону. Я не хочу крові і насильства. Я прошу вас не протистояти міліції, не виходити на площі, щоб не наражати свої життя на небезпеку. Бережіть себе і своїх близьких", – каже вона у відео.

На записі Тихановська читає звернення з листка та майже не дивиться в камеру. Де та коли зроблене відео – незрозуміло. 

Читайте також: Сутички у Мінську: силовики провели жорстоку зачистку мітингувальників, є загиблі (відео 18+)

Як зазначає Медуза, ролик опублікував провладний білоруський телеграм-канал "Жовті сливи" без вказівки на джерело.

Нагадаємо, що 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори.

У ЦВК оприлюднили попередні результати виборів. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську – 9,9%, за Анну Канопацьку – 1,68%, за Сергія Черечня – 1,13%, за Андрія Дмитрієва – 1,04%, проти всіх – 6,02%.

9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.

У понеділок увечері 10 серпня протести поновилися. Силовики в Мінську відкрили вогонь по протестуючих. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.

Кандидат у президенти відмовилася від участі в акціях протесту. За словами її прес-секретаря, Тихановська не хотіла б опинитися поруч зі своїм чоловіком, Сергієм Тихановським, у СІЗО. Тихановська заявила про те, що вважає себе переможцем минулих виборів, і закликала свого суперника, чинного президента Олександра Лукашенка, до переговорів.

Зазначимо, що нині Тихановська перебуває в Литві.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook