Кабінет міністрів України прийняв розпорядження, яке дозволяє Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України, крім виключних повноважень Міністра як члена Кабінету Міністрів України.

Читайте також: Скандальний нардеп Мосійчук "атакував" Супрун з подачі Ахметова

Про це повідомила прес-служба Міністерства.

"Це розпорядження є консолідованим рішенням уряду, що дозволяє розблокувати найбільш критичні питання роботи МОЗ. Цей винятковий крок Кабінету міністрів є відповіддю на те, що робота МОЗ була заблокована рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва", – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у МОЗ, розпорядження дозволяє затвердити розподіл вакцин і ліків у регіони, відправити на закордонне лікування 44 українців, продовжити процес будівництва дитячої лікарні "ОХМАТДИТ" та закупівлю обладнання та інші рішення, що потребують негайного затвердження.

"Ці документи будуть підписані найближчим часом", – додали у Міністерстві.

Окружний адміністративний суд м. Києва, за даними МОЗ, ще не виніс рішення щодо клопотання про скасування ухвали, якою було заборонено Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України.

Читайте також: Волинські "радикали" не розібрались чи підкорюватись Ляшку

Також у Міністерстві повідомили, що на п’ятницю, 15 лютого, призначено розгляд позову народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності у Супрун повноважень до виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України.

"Засідання відбудеться о 14:50 в Окружному адміністративному суді м. Києва", – проінформували у Міністерстві.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook