Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що вуглеводи є необхідним компонентом нашого раціону, який дає організму енергію і сили.

Читайте також: Названо простий спосіб покращити сексуальне життя

Про це Супрун написала на своїй сторінці у Фейсбук.

За її словами, вуглеводи бувають прості – звичайний цукор (в тістечках, цукерках), фруктоза і сахароза (в фруктах і овочах), лактоза (у молочних продуктах). І складні – це крохмаль. Складні вуглеводи є в картоплі, хлібі, рисі, макаронах і крупах.

"Шкодять прості вуглеводи – в доданому цукрі (який в солодощах або той, який ми самі додаємо до страв). Вони викликають сильні коливання глюкози в крові. Коли її занадто багато, то виділяється гормон інсулін, і тоді глюкоза покидає кровотік, відкладається в печінці, м'язах і жировій тканині у вигляді запасів – глікогену і жиру", – йдеться у повідомленні.

Саме тому важливо стежити за рівнем споживання таких цукрів. Середня добова норма доданих цукрів має бути не більше 32-50 грамів. Також, якщо займатися фізичними навантаженнями незадовго до поїдання солодкого або після, м'язи поглинуть більше цукру і менше жиру утворюється на внутрішніх органах.

Читайте також: Супрун дала інтимну пораду чоловікам

"Про обмеження вуглеводів це все. Жодні дієтичні рекомендації не радять повної відмови від вуглеводів, а обмеження стосуються тільки доданих цукрів. Фрукти, які є джерелом простих цукрів, крохмалисті овочі, бобові, цільнозернові злаки рекомендують як основу раціону. Тривалі безвуглеводні дієти не визнані здоровими і корисними для широкого кола людей", – зазначила вона.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter