"Чорнуха" на одного кандидата і похвала іншого − саме так луцький депутат Андрій Покровський бачить "свідомий" вибір. Адже з майданчиків, які йому підконтрольні транслюється повна довіра до Петра Порошенка і абсолютна недовіра до його опонента на президентських виборах Володимира Зеленського.

Читайте також: Лояльність до Президента в обмін на недоторканність: чому "гральний бізнес" Покровського досі процвітає

Депутат від БПП у Луцьку дуже рідко афішує свої політичні уподобання. Проте люди, які навіть і кроку не ступлять без "одобрямса" Покровського чітко формулюють меседж за кого треба голосувати. Йдеться, звісно, про кандидатуру чинного Президента України.

Сьогодні ж зупинимося на тому, як депутат переконує голосувати за чинного Гаранта. Звісно, не прямим текстом.

Під контролем Покровського, як відомо, не лише казино і бізнес-компанії, а й ІА "Конкурент" та Громадянський рух "Свідомі".

Цей громадський рух в розпал першого туру передвиборчої гонки розпочав інформаційну кампанію під назвою "Голосуй свідомо". Головна теза цього напрямку, яка розміщена на біл-бордах руху по всьому місту – "Голосуй свідомо. Вмикай дедукцію". І хоч свою кампанію "Свідомі" назвали агітацією без агітації, але цей слоган надзвичайно точно перегукується зі слоганом команди Петра Порошенка "Думай", що можна розцінити як чергову маніпуляцію. Більш того, фраза про те, що "поганих політиків обирають байдужі громадяни", скоріше всього має на меті викликати "докори сумління" ще напередодні виборів, якщо вони вирішать голосувати за "поганих". А хто саме "поганий", за версією "Свідомих", стає зрозуміло, якщо проаналізувати детальніше роботу громадського руху.

Так, за тиждень до виборів "Свідомі" почали роздавати листівки з порадами як "правильно" вибрати "хорошого" кандидата. Зокрема, в буклетах є 11 запитань, які громадянин має поставити собі, коли обиратиме Президента України.

І запитання №1 звучить наступним чином: "Чи має кандидат політичний досвід та професійні навички для посади Президента?" За логікою авторів цього опитування, вочевидь, нові люди, без досвіду українській державі не потрібні. У результаті вже це питання схиляє респондента виявити більшу прихильність до "досвідченого" Петра Порошенка.

Це аж ніяк не всі прийоми, за допомогою яких Покровський і компанія агітують за чинного Президента. Співзасновником громадського руху "Свідомі" є помічник Андрія Покровського, журналіст, телеведучий і продюсер Тарас Шкітер.

Саме Тарас Шкітер зараз регулярно з’являється на телеекранах і не лише місцевих, а й центральних каналів у ролі "експерта", який прогнозує, аналізує і коментує перебіг виборчого процесу. Наприклад, ще перед першим туром президентських виборів Шкітер "передбачив", що в другий тур "вийде він і вона". Тобто Петро Порошенко та Юлія Тимошенко. Схоже, що результати голосування у першому турі стали несподіванкою. Незважаючи на те, що передбачення не збулось на 50%, "луцький Нострадамус" не припинив коментувати виборчий процес.

Читайте також: "Маленький олігарх" з Луцької міськради "кинув" іноземця на незавершену квартиру і гроші

Крім того, 20 березня він же агітував голосувати за тих кандидатів, які відвідали Волинь з передвиборчим візитом: "Йдеться про Анатолія Гриценка, Олександра Шевченка, Руслана Кошулинського, Олег Ляшка та про чинного Президента Петра Порошенка". Це було сказано не випадково, адже з цих кандидатів мав найбільші шанси вийти в другий тур саме Петро Порошенко.

Другий тур теж не виняток – Тарас Шкітер повсюдно виступає експертом, причому, "аналізує" він здебільшого не кампанію Порошенка, а Зеленського, де вишуковує "технології" та прорахунки.

Водночас в медійному просторі часом проскакує завуальоване попередження тим, хто не проголосує за Порошенка, мовляв, "обпечетеся" і не вперше.

"Підсумовуючи, скажу таке: можна ненавидіти владу і голосувати проти неї, але й не варто забувати попередніх виборів, коли ми неодноразово покладали надії на "нові обличчя" зі словами: "Гірше вже не буде", − цитує Тараса Шкітера ІА "Конкурент".

Очевидно, остання фраза – натяк на вибори Президента 2010 року, коли українці обрали Главою держави Віктора Януковича. Тож, якщо Порошенко це "старе обличчя", то "нове"- Володимир Зеленський, якого медійник у такій завуальованій формі порівняв з президентом-втікачем.

Згадане видання "Конкурент" теж не відстає від "рупора" "Свідомого" руху Покровського. Більшість матеріалів, розміщених на виданні за тегом "Вибори Президента 2019" фарбують виборчий процес у чорно-біле, де "біле" – це Порошенко, а "чорне", відповідно, − Зеленський.

Так, наприклад, на виданні розмістили матеріал про візит до Луцька довіреної особи Петра Порошенка Дмитра Чекалкіна, який відверто агітував студентів у ЛНТУ (що заборонено законом, та про це ані слова) із маніпулятивним заголовком "Помилитися не можна". Тож, головний меседж матеріалу: ті, хто не за Порошенка помиляються.

У матеріалі "Чого чекати від виборів: думки медіа експертів" читачам пропонується лише одна думка: за ймовірного президентства Володимира Зеленського, можлива політична криза, силу і масштаби якої прогнозувати важко, може виникнути певний колапс у взаємодії президентської гілки влади і парламенту. Альтернативної думки ніхто не висловив, або ж її не опублікували.

Натомість читачам нав’язують думку, що на міжнародній арені, в разі перемоги "не Порошенка" Україна втратить свою репутацію.

Читайте також: Кращий захист – це напад: депутат Луцькради Покровський "відхрестився" від грального бізнесу (відео)

І "квіточка" на торті – розслідування про "таємний штаб" Зеленського. Проте на ІА "Конкурент" не знайдете жодного слова про каруселі, схеми підкупу виборців та адмінтиску, підпільні штаби команди Петра Порошенка. І тут не публікують досліджень відомих інституцій, які не йдуть на користь Порошенку.

Наприклад, висновки ОПОРИ про те, що чинний президент Петро Порошенко не зміг розмежувати посадову і агітаційну активність під час виборчої кампанії і зловживав своїми повноваженнями для впливу на результати виборів.

Усі ці приклади чудово ілюструють, що має на увазі Андрій Покровський, говорячи про "свідомий" вибір Президента. У його розумінні таким є вибір чинного Президента, чиї підприємства збагачуються на війні, чий бізнес процвітає в Росії, і хто за посередництвом підконтрольних структур гарантує спокійне ведення незаконного грального бізнесу депутата.

Віталій Іщук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook